2017 m. sausio 6 d., penktadienis

Brandintos tešlos meduoliai

Įkvėpta Kristinos nutariau ir aš išbandyti brandintos tešlos meduolius. Tiesa, ne tokius pat. Bet sudėtis labai panašir į Torunės meduolius.
Tai va, niekas juk nedraudžia kepti meduolius ne per Kalėdas. Galima ir Velykoms ir šiaip svečiams netikėtai užsukus net kokį DIY projektėlį sumeistraut greituoju galima ir visi laimingi valgys šiltučius meduolius😋
Tešlos iš nurodyto kiekio gaunasi visas bliūdas. Taigi visiem (beveik visiem) gyvenimo atvejam puikūs meduoliai tikiuosi gausis.
Aš šiaip jau nužiūrėjau jų receptą dar lapkritį,  bet bijojau visko nespėti, o ir šiaip pusė kg medaus atrodė žvėriškas kiekis. O bet tačiau radau spintelėje medaus ne visai šviežio (ta prasme ne pernai vasaros matyt), tai sugalvojau jį ir sunaudoti. O pas mus medaus kažkaip vis atsiranda, tik kad nevartojam jo dažnai. Tik susirgus į arbatą (va kaip radau ir šįkart kažkada pernai pradėtą indelį). O jums irgi taip būna, kad valgot tą šviežiausią medų, nors pilna senesnio?😀
Recepto laikiausi kuo tiksliausiai, tik vietoj sodos dėjau Elnio ragų druskos labai norėjau išbandyt) ir ilgai brandintiem kepiniam jie labiau tinka. Bet su soda irgi puikiausiai gausis. Dar neturėjau riešutų (iš esmės tai tik sudėtingiau sausainius išspausti paskui) ir cukatų, nei apelsinų, tai panaudojau graikišką razinų ir citrusų žievelių mišinį.

Receptas:
500g medaus
300g cukraus (dėjau pusę rudojo)
250g sviesto
1kg miltų
3a.š. sodos (nubraukti)
5-6a.š. meduolių prieskonių
0,5 a.š. druskos
1v.š. kakavos
4 kiaušiniai
125ml pieno
4v.š. cukatų (arba smulkinta žievelė nuo 4 apelsinų)
100g graikinių riešutų
150g razinų

Sviestą, medų ir cukrų dedam į puodą ir šildom kol susimaišo viskas ir ištirpsta. Sodą dedam į pieną. Kitam indelį paplakam kiaušinius, į juos pilam pieną su soda. Į didelį dubenį dedam miltus ir prieskonius ir razinas, riešutus ir cukatus (dėjau 250g graikiško razinų mišinio su cukatais. Ačiū Kalėdų seniui).
Į miltus verčiam medaus masę, pamaišom, pilam kiaušinių plakinį ir išmaišom. Tešla bus lengvai maišoma kaip pyragui, nepermaišom. Dedam saugiai į kokią skardą ar dubenį, dengiam rankšluostėliu ir slepiam bent mėnesiui šaldytuve. Subrendusi turėtų tapti lengvai kočiojama. Kol kas rezulratas ne pats gražiausias:
O razinų pakelį susiprotėjau nofotografuoti tik jau supylus jas į tešlą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą